Jobb agyféltekés rajztanfolyam

Jobb agyféltekés Rajztanfolyam. Önismereti, önbizalom növelő és kreativitást fejlesztő tréning.
Sajátítsa el a jobb agyféltekés rajzolás módszerét diplomás grafikusművésztől, ne költse a pénzét gyorstalpalókat végzett tanárokra.


Diplomás grafikusművészként több éve alkalmazom sikerrel a jobb agyféltekés rajzolás módszerét mind saját alkotómunkámban, mind a tanításban. A négy napos jobb agyféltekés rajzolás oktatásában nem a kézügyességre számítok, bárki könnyen elsajátíthatja, előképzettség nélkül, az alkotás nemcsak a hivatásos művészek kiváltsága. A rajzolni tudás titka a látásmódban rejlik. Így ez nem csupán rajztanfolyam, a résztvevők nemcsakrajzolni tanulnak, hanem meg tanulnak másképp látni, érzékelni a világot. A két agyféltekénk különbözően értelmezi a világot. A bal agyféltekénk képviseli a racionalitást, a logikus gondolkodást és szabályozza a beszédközpontot. A világot linearitásában fogja fel, segít a feladatok lépésről lépésre megoldásában. A jobbagyféltekénk az érzelmeinket vezérli. Az ő nyelve a gesztusok rendszere. Térbeli érzékelésünkért, kreativitásunkért, művészi énünkért és az intuíciónkért felelős. Az ún. „isteni szikrákat” , a találmányokat neki köszönhetjük. Nem fél és nem ítélkezik. A valóság teljes megértéséhez mindkét agyféltekénk harmonikus működésére van szükség. Agyunk két agyféltekéje közül ugyanis az egyik mindig irányít, a másik pedig kiszolgál. Az emberiség több mint 95 %-a bal agyféltekés dominanciával bír, ezért a tanfolyamon résztvevő emberek racionalitásuk hatalmával kerülnek szembe. Amíg a mindennapokban az ember ki tud térni "önmaga elől" különböző kifogások segítségével, addig a papíron szembe kell néznie önmagával.
A tanfolyam résztvevői megtanulják, hogyan használják jobb agyféltekéjüket a bal ellenőrzése nélkül, félelemmentesen és korlátok nélkül. Ez az, ami felszabadítja a bennünk lakozó művészt és újból gyermeki örömmel csodálkozunk rá a világra. A racionalitásunk börtönéből kiszabadulva tehát nemcsak rajzolási képességünk kibontakozását, de világszemléletünk fejlődését is megtapasztaljuk, és mélyebb önismeretre teszünk szert. Még az emberi kapcsolataink is másképp festenek ezután. Egyéb kreatív vágyaink is - az alkotás öröme, a zene, a tánc, más művészeti ágak, - más megvilágításba kerülnek. ( 14 éves kortól ajánlott )
A tanfolyam 4 napos, minden nap 09-17 óráig tart.
Jelentkezés és bővebb információ:
Varsányi Emília grafikusművész
70-371-1130
info@rajzstudio.hu

képzés típusa: 
Művészeti képzés
a tanfolyam kezdete: 
csütörtök, augusztus 9, 2012
a tanfolyam díja: 
33300
részletfizetési lehetőség: 
igen

Helyszín

Aranykéz Rajzstúdió
Arany 4
3530 Miskolc , BA
Magyarország
Telefon: +36-70-371-1130
Borsod-Abauj-Zemplen HU